Bu ayki bültenimize kısa bir anketle başlıyoruz. Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.
Haberler
TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu STK’ları Ağırladı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarına Ocak 2025’te başlamış olup, hedeflerini bilim, adalet ve toplumsal duyarlılıkla şekillenen bir yapay zeka ekosistemi inşa etmek olarak belirlemiştir. Tüm partilerden 22 milletvekilinin katılımıyla oluşturulan komisyona Fatih Dönmez başkanlık etmektedir.
Komisyonun, çalışmalarını Mayıs 2025 ortalarında tamamlayarak, yeni iş alanları oluşturma, veri ekosistemlerini destekleme, yapay zeka ilkeleri ve etik standartları belirleme gibi konularda farkındalık yaratacak bir vizyon belgesi hazırlaması hedeflenmektedir.
18 Şubat’ta Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelen komisyon üyeleri, sektör temsilcilerinin görüşlerini dinledi. Bu oturuma, Açık Veri ve Teknoloji Derneği’nden, Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Eren, Genel Sekreter Av. Okşan Gülşen Kömürcü Atalay, Sayman Av. Sertel Şıracı ve Kurumsal İletişim ve Tanıtım Sorumlusu Gürkan Atabay katıldı.
AVTED Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Eren, bu oturumda yapay zekanın hammaddesi olan açık veri kaynaklarının artırılması için kurumsal liderlik sağlanmasının önemini vurguladı. Eren, ayrıca tüm paydaşların rahatça ulaşabileceği Ulusal Açık Veri Portalı'nın hayata geçirilmesi gerektiğini ve kamu kurumlarının, açık veri paylaşımının esas ve usullerini belirleyecek mevzuat düzenlemesine ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Daha fazla bilgi için: Anadolu Ajansı ve AVTED X Paylaşımı
Açık Veri Günü Mini Hibe Başvuruları Açıklandı!
Open Knowledge Foundation (OKFN) tarafından desteklenen Açık Veri Günü (ODD)1, tüm dünyada açık verinin kutlandığı yıllık bir etkinliktir. Dünyanın birçok farklı bölgesinde yer alan topluluklar yerel etkinlikler düzenleyerek açık verinin önemine dikkat çekerler. Farklı kültürlerin temsiliyetini artırmanın bir yolu olarak, 2023 yılından bu yana kuruluşlara bir haftalık süre içerisinde kendi uygun tarihlerinde Açık Veri Günü etkinliği düzenleme fırsatı sunulmakta ve ortaya çıkan tüm çıktılar herkesin kullanımına ve yeniden kullanımına açık olmaktadır.
Bu yıl 1-7 Mart arasında kutlanması planlanan gün için OKFN, Şubat ayı başlarında çeşitli işbirlikleriyle genel ağ için General Mini-Grant ve Fransızca konuşan Afrika ülkeleri için Francophone Africa Mini-Grant isimli 2 mini hibe başvurusu açmıştı. Her iki çağrı özelinde de kazananlara 300 USD verileceği duyurulmuştu.
Toplamda 130 başvurunun yapıldığı çağrılar özelinde General Mini-Grant için aralarında Aruba, Bangladeş, Gana, Endonezya ve Meksika gibi ülkelerin bulunduğu 22 kuruluş; Francophone Africa Mini-Grant için Benin, Kamerun, Kongo, Mısır ve Tanzanya gibi ülkelerin yer aldığı 14 kuruluşun ödül kazandığını görüyoruz.
Daha fazla bilgi için: OKFN Blog
CKAN 3.0 Sürümü ile Daha Modern Bir Arayüz Sunacak!
Açık veri yönetiminde yaygın olarak kullanılan CKAN, varsayılan kullanıcı arayüzünü modernleştirmek için önemli bir adım atıyor. CKAN ekibi, UI Revamp Project (Arayüz Yenileme Projesi) ile platformun daha erişilebilir, kullanıcı dostu ve modern bir tasarıma kavuşacağını duyurdu. Yeni arayüzün 2025 yılı içerisinde kullanıma sunulması planlanıyor.
Bilindiği üzere CKAN (Comprehensive Knowledge Archive Network), özellikle kamu kurumları, araştırma merkezleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından yaygın olarak kullanılan, açık kaynak kodlu bir açık veri yönetim sistemidir. Veri setlerinin kolayca yayımlanmasını, düzenlenmesini ve paylaşılmasını ücretsiz bir şekilde sağlayarak açık veri ekosistemine katkı sunar.
Proje yöneticisi Alex Gostev, CKAN 3.0 sürümünün bir parçası olan bu proje ile daha kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmak için küresel CKAN topluluğundan tasarımcıları ve geliştiricileri bir araya getirdi. Öne çıkan yeniliklerin şunlar olacağı duyuruldu:
Gelişmiş erişilebilirlik,
Mobil cihazlarla daha iyi uyumluluk,
HTMX ile daha hızlı performans,
Daha tutarlı kullanıcı deneyimi.
Daha fazla bilgi için: CKAN UI Revamp Project
Açık Devlet Verisi Mevzuatı Çalıştayı Gerçekleşti!
“Türkiye’de Açık Devlet Verisi ve Yasal Altyapı Hazırlık Araştırması” kapsamında T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile SETA Vakfı tarafından “Açık Devlet Verisi Mevzuatı Çalıştayı” organize edildi. Çalıştay, açık devlet verisi ekosisteminin öncü paydaşları olan merkezi ve yerel yönetim kamu idareleri ile akademi ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımı ile 20 Şubat tarihinde Ankara'da düzenlendi.
Çalıştayda, mevzuat taslağının şekillendirilmesi aşamasında kullanılmak üzere temelde aşağıdaki konular ele alındı;
Açık devlet verisinin yasal altyapısı,
Ulusal ve uluslararası düzenlemeler,
Kamu verisinin şeffaf ve etkin kullanımı.
Tüm gün süren bu oturuma, Açık Veri ve Teknoloji Derneği’nden Genel Sekreter Av. Okşan Gülşen Kömürcü Atalay ve Açık Veri Endeksi Proje Lideri Dr. Fatih Sinan Esen de katılım sağladı. Atalay ve Esen, açık veri ekosisteminin güçlendirilmesi için hukuki engellerin kaldırılmasına yönelik somut adımların önemine dikkat çekerken, akademi, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin veri paylaşımı ve yönetimi açısından kritik bir rol oynadığını vurguladı.
Daha fazla bilgi için: DDO LinkedIn Paylaşımı ve AVTED X Paylaşımı
NRC’den CKAN Tabanlı Veri Kataloğu!
Norveç Mülteci Konseyi (NRC) ve Open Knowledge Foundation (OKFN) işbirliğiyle, insani yardım çalışmalarını daha etkili hale getirmek amacıyla CKAN tabanlı bir veri kataloğu oluşturuldu. İç süreçlerde kullanılmak üzere tasarlanan bu platform, NRC'nin 8.000 çalışanının 12 programdan gelen 60 temel veri setine erişimini kolaylaştırarak veri keşfi ve birlikte çalışabilirliği artırmaktadır. CKAN'ın esnek ve açık kaynaklı yapısı sayesinde, bu katalog, yönetişim, veri toplama ve görselleştirme gibi diğer NRC veri süreçleriyle sorunsuz bir şekilde entegre edilmiştir.
İnsani yardım alanında çalışan kuruluşlar için, veri odaklı karar alma süreçlerini güçlendirmeyi hedefleyen bu katalog sayesinde, sahada çalışan ekiplerin hızlı ve güvenilir bilgilere erişmesi kolaylaşırken insani krizlere daha etkin müdahalede bulunmaları mümkün olmaktadır.
19 Şubat’ta gerçekleşen CKAN Monthly Live etkinliğinde bu veri kataloğu tanıtıldı. Etkinlikte, NRC Veri Ürün Yöneticisi Nadine Levin ve OKFN’den Yazılım Geliştirici Andres Vazquez, projenin uygulanması ve insani yardım alanındaki kullanım örnekleri gibi konuları ele aldı.
Daha fazla bilgi için: CKAN Events
TCMB 2025 Yılı Veri Yayımlama Takvimi Açıklandı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılı veri yayımlama takvimini Ocak ayında paylaştı. Takvimde, finansal piyasalar, enflasyon göstergeleri, para ve banka istatistikleri, katılım fonları, menkul kıymet istatistikleri gibi ekonomik analizler için kritik öneme sahip birçok veri setinin yayımlanacağı tarihler yer alıyor.
Veri periyodu, veri yayım tarihi, referans dönem ve veri paylaşım saati gibi bilgileri içeren bu takvim, araştırmacılar, ekonomi uzmanları ve veriyle çalışan herkes için önemli bir kaynak olma niteliği taşıyor. Bazı verilerin doğrudan indirilebilir formatta olmasının yanı sıra bir kısmı için kişiselleştirilmiş özel formüller oluşturabilme imkanı sunulduğu da görülmektedir.
Bu kurumların, üretmiş olduğu verilerini daha erişilebilir ve kapsamlı şekilde paylaşması, güncelliği ve doğruluğu noktasında sorumluluk alması, açık veri ekosisteminin gelişimine büyük katkı sağlayacak ve ülkemizdeki açık veri kültürünün yaygınlaşmasının önünü açacaktır.
Daha fazla bilgi için: TCMB Veri Yayımlama Takvimi
Etkinlikler
AVTED’in Açık Veri Günü Etkinliği 8 Martta Düzenlenecek!
Tarih: 08 Mart 2025
Yer: FutureBright Merkez Ofis, Levent/İstanbul
Açık Veri ve Teknoloji Derneği, Open Knowledge Foundation tarafından desteklenen Açık Veri Günü kapsamında, afet yönetimi ve açık veri konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan özel bir etkinlik düzenleyecek. Afet Açık Veri Ağ Haritası Oluşturma Atölyesi ve uzman konukların yer alacağı iki panel ile afet yönetiminde verinin rolü ele alınacak.
Etkinliğin Amacı
Afet durumlarında açık verinin nasıl kullanılabileceğini göstermek,
Afet yönetimi süreçlerine katkı sağlayacak veri ağ haritası oluşturmak,
Bu alanda çalışan paydaşları bir araya getirerek iş birliği imkanlarını artırmak.
Katılımcıları Neler Bekliyor?
Afet yönetimi ve açık veri alanında güncel bilgiler edinme fırsatı,
Uzman konuklarla doğrudan etkileşim imkanı,
Açık veri teknolojilerinin afet yönetimindeki kritik rolü üzerine kapsamlı bir bakış,
Afet veri ekosistemine katkı sağlayacak bir projede yer alma şansı.
Etkinlik Programı
Afet Açık Veri Ağ Haritası Oluşturma Atölyesi
Afet yönetimiyle ilgili verilere sahip olması beklenen kurum ve kuruluşların açık veri sahipliğini ve ilişkilerini gösteren bir ağ haritası oluşturulacak.Konferans ve Paneller
Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve AKUT Başkan Yardımcısı Bahri Meriç, afet yönetimi ve açık veri alanındaki deneyimlerini paylaşacak ve güncel gelişmeleri değerlendirecek.
Kimler Katılmalı?
Veri analistleri, yazılımcılar ve teknoloji meraklıları,
Afet yönetimi, acil durum ve insani yardım alanında çalışanlar,
Açık veri ve veri görselleştirme konularına ilgi duyanlar,
Sivil toplum kuruluşları, gazeteciler, akademisyenler ve kamu çalışanları.
“Açık verinin gücünü birlikte keşfedelim ve afet yönetiminde teknolojinin rolünü güçlendirelim!” sloganıyla yola çıkılan etkinlik ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır.
Sorularınız için: bilgi@avted.org.tr
Daha fazla bilgi için: Open Data Day: Açık Veri ve Güvenli Gelecek
“State of Open Con 2025” Teknoloji Dünyasını Bir Araya Getirdi!
Tarih: 4-5 Şubat 2025
Yer: Londra
Birleşik Krallık (UK)'ın önde gelen açık teknoloji konferansı State of Open Con 2025 (SOOCon 25)2, 150 kişiyi aşkın uzman katılımıyla Londra'da gerçekleşti. OpenUK tarafından düzenlenen etkinlikte, açık kaynak yazılım, açık donanım, açık veri, açık standartlar ve yapay zeka açıklığı gibi konular tartışıldı. Konferans, mühendislik, iş dünyası, hukuk ve politika gibi farklı kesimlerden uzmanı bir araya getirdi.
SOOCon 25'te, aralarında OpenUK CEO'su Amanda Brock, Chainguard'ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Dan Lorenc , Element/Matrix'in Kurucu Ortağı ve COO'su Amandine Le Pape ve Pleias'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Anastasia Stasenko'nun da bulunduğu birçok önemli konuşmacı yer aldı.
SOOCon 25, katılımcılara uzmanlardan bilgi edinme, pratik beceriler kazanma, ağ kurma ve açık teknolojilerin potansiyelini keşfetme gibi fırsatlar sundu. Konferans, Londra'nın St. Paul's bölgesindeki Sancroft, Rose St, Paternoster Sq. adresinde gerçekleştirildi.
Daha fazla bilgi için: State of Open Con
Open Text Summit Türkiye 2025 Etkinliği Gerçekleşti!
Tarih: 19 Şubat 2025
Yer: Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel
Yapay zeka alanında önemli gelişmelerin paylaşıldığı OpenText Summit Türkiye 2025 etkinliği 19 Şubat’ta gerçekleşti. Etkinlikte, OpenText'in üretken yapay zeka çözümü olan Aviator'un canlı demo performansına da yer verildi.
Turkcell, Karaca, Yapı Kredi Teknoloji ve Sahibinden.com gibi Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri, yapay zekanın kurumlarına sağladığı faydaları, öngörülen yapay zeka tehditlerine ilişkin görüşlerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Bunun yanı sıra finans, bankacılık, enerji, telekomünikasyon, lojistik ve kamu gibi çeşitli sektörlerden konuşmacılar, paralel oturumlarda, dinleyicilere OpenText çözümleriyle elde ettikleri başarıları aktardı.
Bilindiği üzere yapay zeka modellerinin başarılı bir şekilde eğitilebilmesi ve sürdürülebilir bir biçimde geliştirilebilmesi için veri, temel yapı taşlarından biridir. Ancak, bu verilerin şeffaf, tarafsız ve güncel olması, yapay zeka sistemlerinin güvenilirliği ve etkinliği açısından büyük önem taşımaktadır. Yapay zeka teknolojilerinin hızla yaygınlaşması, açık veri kullanımının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.
Bu doğrultuda, açık veri yaklaşımının benimsenmesi yalnızca teknolojik ilerlemeyi değil, aynı zamanda adil ve erişilebilir yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesini de teşvik edecektir.
Daha fazla bilgi için: Open Text Summit Türkiye 2025
Parçacık Fiziği ve Büyük Veri: PFVA'25 Kış Okulu Gerçekleşti!
Tarih: 10-16 Şubat 2025
Yer: TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi
TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE) ve Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknojileri Enstitüsü (AÜ-HTE) ortaklığında, Temel Bilimler Araştırma Enstitü’nde 10-16 Şubat 2025 tarihleri arasında Parçacık Fiziği Veri Analizi konulu bir kış okulu düzenlendi. TBAE Parçacık Fiziği Veri Analizi Kış Okulu 2025 (TBAE PFVA’25), yüksek enerji fiziği alanında çalışan araştırmacıları ve lisansüstü öğrencileri bir araya getirdi.
Yüksek enerji fiziği ile ilgili lisansüstü çalışmalar yapmak isteyen, bu alanda araştırmalar yürüten, bunun yanı sıra CERN ve benzeri araştırma merkezlerine gitmek isteyen öğrencilere parçacık fiziği ile ilgili gerekli veri analizi alt yapısının öğretildiği okulda, yurt içinden ve yurt dışından eğitimciler dersler verdi. Bu bilgilendirme eğitimlerinde bilimsel veri analizi, dedektör elektroniği, olay üreteçleri, olay yeniden yapılandırılmaları, sinyal çıkarımı, tesir kesiti ölçümleri ve veri analizinde kullanılan programlar hakkında uygulamalı ve teorik bilgiler verildi.
Bilim Komitesi’nde Orkun Hasekioglu (TBAE), İlkay Türk Çakır (AU-HTE), Saleh Sultansoy (TOBB ETU), Orhan Çakır (AU) ve Ahmet Bingül (ODTÜ) gibi alanında uzman kişilerin bulunduğu etkinlik, veri analizi ve yüksek enerji fiziği alanında kariyer yapmayı hedefleyen genç araştırmacılar için önemli bir öğrenme ve ağ kurma fırsatı sundu.
Daha fazla bilgi için: Parçacık Fiziği Veri Analizi Kış Okulu
İncelemeler
2024 Yılı Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi Yayımlandı!
Açık Veri ve Teknoloji Derneği ’nin kuruluş amaçlarından biri olan “Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi”; yerel yönetimlerin açık veri konusundaki hazır olma, uygulama ve etkililik konularına odaklanmakla birlikte açıklık kültür ve yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanmış karşılaştırmalı bir analiz çalışmasıdır.
10 Şubat’ta canlı yayında ilan edilen 2024 yılı Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi için önceki yıllarda olduğu gibi Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi Anket Formu hazırlanmış ve açık veri programına sahip belediyelere iletilmiştir. İlgili Belediyelerden gelen yanıtlar ve uzmanların yaptığı doğrulama ile değerlendirme sonuçları elde edilmiştir.
2024 yıl sonu itibariyle Türkiye’de açık veri portalına sahip 12 Büyükşehir Belediyesi ve 5 İlçe Belediyesi’nin tümü endeks çalışmasına dahil edilmiştir. Bu il ve ilçeler alfabetik olarak şöyle sıralanmaktadır; Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Ordu, Sakarya Büyükşehir Belediyeleri ile Beyoğlu, Eyüpsultan, Kadıköy, Küçükçekmece, Tuzla İlçe Belediyeleri.
Raporun bazı bulguları aşağıdaki gibidir;
2024 yılı itibarıyla, 2023 yılında açık veri portalına sahip olan bazı belediyelerin portallarının devre dışı kaldığı tespit edilmiştir. Bunlar Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’dir. Özellikle, Bursa’nın 2023 Açık Veri Endeksi'nde büyükşehir belediyeleri kategorisinde 69,36 puanla ikinci sırada yer almış olması, bu durumun dikkat çekici yönlerinden biridir,
2022 ve 2023 yıllarındaki endeks raporunun en önemli maddelerinden biri olan “açık veri strateji belgesi” bulunmayan büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bu konuda herhangi bir çalışma yapmadıkları gözlemlenmiştir,
Açık veri portallarında yayınlanan veri seti sayısının artmakta olduğu tespit edilmiştir. Açık veri programına sahip olan belediyeler, veri çeşitliliğini ve kalitesini artırmak için çalışmalar yürütmeye devam etmektedir,
Kurumlar arası iş birliği ve veri paylaşımı, açık veri ekosisteminin güçlendirilmesi için önemli adımlardan biridir. Raporda yerel yönetimler, özel sektör, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmanın altı çizilmiştir,
2024 yılı sonlarında hayata geçirildiği için bu yılki endeks raporunda yer verilmese de Kütahya Belediyesi Açık Veri Portalı ve İstanbul Arnavutköy Belediyesi Açık Veri Portalı’nın yayına alınmış olması umut verici bir gelişme olarak değerlendirilmiştir.
Bu çalışma, üç yıldır Türkiye’de açık veri politikalarının gelişimi açısından önemli bir değerlendirme yaparken, yerel yönetimlerin açık veri kültürünü yaşam döngülerinin bir parçası haline getirebilmesi için atılması gereken adımlara da dikkat çekiyor. Açık veri uygulamalarının yalnızca teknik bir süreç olmadığının, aynı zamanda şeffaf yönetim, demokratik katılım, hesap verebilirlik ve inovasyon için bir araç olduğu gerçeğinin altını çizerek, yerel yönetimlerin açık veri alanında sürdürülebilir ve etkili adımlar atmasının kritik bir gereklilik olduğunu gözler önüne sermektedir.
Daha fazla bilgi için: AVTED Açık Veri Endeksi
Bizden Haberler
AVTED Açık Veri Buluşmaları’nda Bu Ay!
Açık Veri ve Teknoloji Derneği, “açık veri kültürünü” yaygınlaştırmak amacıyla fiziksel olarak gerçekleştirdiği “Açık Veri Buluşmaları”nda bu ay Dr. Erdem Erkul’u ağırladı. 17 Şubat Pazartesi günü Fatih Kadir Akın’ın moderasyonunda gerçekleşen bu etkinlikte, “Açık Veri Kültüründe Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeri” konuşuldu.
Etkinlik kapsamında, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) kavramı ve sunduğu faydalar ele alınarak, verinin STK’lar için önemi tartışıldı. Ayrıca, STK’lar için değerli ve fayda sağlayan veri türleri, veri paylaşım kültürünün nasıl oluşturulabileceği, ve kamu, akademi ve özel sektörün veri paylaşımındaki rol ve sorumlulukları gibi konular üzerinde duruldu.
AVTED, açık veri buluşmalarını düzenli olarak duyuruyor; gelişmeleri takip etmeyi unutmayın!
Daha fazla bilgi için: AVTED Açık Veri Buluşmaları
AVTED Açık Kürsü’de Bu Ay!
Açık Veri ve Teknoloji Derneği’nin “mümkün olduğu kadar açık, gerektiği kadar kapalı” mottosuyla hayata geçirdiği “Açık Kürsü” program serisi hız kesmeden devam ediyor. Program, toplumun çeşitli kesimlerinden uzmanları bir araya getirerek açık bilim, açık erişim, açık devlet, açık veri ve açık teknoloji gibi kavramların detaylı bir şekilde ele alındığı çevrim içi bir platform sunuyor.
Av. Arb. Okşan Gülşen Kömürcü Atalay’ın moderatörlüğünde düzenlenen bu etkinlikler, hem akademik hem de pratik perspektiflerden derinlemesine analizlere yer veriyor. Her bir oturumda, ilgili alanlardaki uzmanların katkılarıyla, bu kavramların uygulanabilirliği, karşılaşılan zorluklar ve toplumsal etkiler detaylı bir şekilde değerlendiriliyor.
10 Şubat’ta AVTED Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Eren ve Açık Veri Endeksi Proje Lideri Dr. Fatih Sinan Esen’in katılımıyla “Türkiye Açık Veri Endeksi 2024” raporu YouTube’da canlı olarak ilan edildi.
Programın öne çıkan başlıkları şu şekildeydi;
Açık Veri Endeksi Nedir?
Amaç ve Motivasyonlar nelerdir?
Neden Yerel Yönetimler? Hangi İl ve İlçeler Katıldı?
Türkiye Açık Veri Endeksi Değerlendirme Süreci Nasıl Yapıldı?
Türkiye’de Açık Veri Programlarının 2024 Yılı Görünümü Nasıl?
Açık Veri Programına Sahip Yerel Yönetimlerin Güçlü ve Zayıf Olduğu Noktalar Neler?
Açık Veri ve Teknoloji Derneği’nin Önerileri Neler?
Açık Kürsü’nün yeni bölümlerini kaçırmamak için AVTED’in YouTube kanalına abone olmayı ve sosyal medya hesaplarını takip etmeyi ihmal etmeyin!
Daha fazla bilgi için: AVTED Açık Kürsü
Bu ay açık veri dünyasından sizlere aktaracaklarımız bu kadardı. Gelecek ay yine burada, yeni hikayelerde görüşmek üzere…
Açık Veri Günü (Open Data Day) hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Açık Gündem’in 2. Sayısını inceleyebilirsiniz.